header image

Kozijnen

Kozijnen maken of breken een gebouw. Ze bepalen de uitstraling aan de binnen- en de buitenkant en zijn vooral van groot belang voor de isolatie. Zo kunnen ze u veel energiekosten besparen. Kozijnen zijn er in meerdere materiaalsoorten. Wij leveren de drie meestvoorkomende: hout, kunststof en aluminium. Ze hebben alle drie hun specifieke voordelen, dus voordat u nieuwe kozijnen aanschaft is het slim om te kijken wat het beste bij uw wensen en uw pand past. Bij Van Ballegooij denken we daarover graag als adviseur met u mee.

Waar kunt u op rekenen?

  • We werken met respect voor de materialen;
  • Een eindproduct wat jaren meegaat;
  • Hoge kwaliteit voor zowel binnen- als buitenwerk;
  • Al het werk gebeurt in overleg;
  • Praktisch werken met zo min mogelijk overlast.

Houten kozijnen

Het klassieke houten kozijn is nooit uit de mode geraakt. Veel mensen vinden houten kozijnen nog steeds het mooist, want ze geven een pand een warme en authentieke uitstraling. Hout heeft ook een prima isolerende en geluiddempende werking. Het hardhout waarmee wij werken heeft het internationale FSC-keurmerk, wat wil zeggen dat het is gekapt uit verantwoord beheerde bossen. Het hout heeft een hoogwaardige behandeling gehad waardoor er minder onderhoud nodig is. Uiteraard is een regelmatige [schilderbeurt](https://www.vanballegooij.nl/schilderwerk) nog steeds van belang. Maar wie dat geen probleem vindt, slaat met hout de plank nooit mis.

Kunstof kozijnen

Het is niet voor niets dat kunststof kozijnen erg populair zijn. Het onderhoud blijft tot een absoluut minimum beperkt. Daarnaast ogen ze strak en modern. Ze zijn in allerlei kleuren te verkrijgen, waaronder in een houtnerfstructuur. Daarmee combineert u de praktische voordelen van kunststof met de uitstraling van hout. Ook is het mogelijk om de buitenkant van uw gebouw een andere kleur te geven dan de binnenkant, zodat de kozijnen zowel bij het interieur als het exterieur passen. Door de manier waarop onze kozijnen worden gemaakt is het bovendien een zeer milieubewuste keuze. Kunststof kozijnen zijn daarnaast ook veilig, want inbreken wordt bemoeilijkt en ze scoren goed in brandveiligheidstesten. Ook de isolatiewaardes zijn uitstekend.

Aluminium kozijnen

Houdt u van slank en elegant? Denk dan eens na over aluminium kozijnen. Bijkomend voordeel: ze zijn oerdegelijk, want ze zijn nagenoeg onbreekbaar en gaan daarom bijzonder lang mee. Ook deze kozijnen isoleren uitstekend. Er zijn behoorlijk veel raakvlakken met kunststof kozijnen. Na een oppervlaktebehandeling zijn ze in elke kleur leverbaar, inclusief een afzonderlijke kleur voor de binnen- en de buitenkant van uw huis. Ze vergen geen schilderonderhoud, dus regelmatig afnemen is voldoende als u ze goed wilt houden. En ook deze kozijnen zullen inbrekers ontmoedigen.

contact

sectionheading

glaswerk overlay
houtrot overlay
schilderwerk overlay
stucwerk overlay
timmerwerk overlay
wandverzorging overlay