header image

Houtrot-reparatie

Slecht of verrot hout tegengekomen? Twijfel niet en kies voor houtrotreparatie. Stevig hout vormt namelijk de fundering voor mooi schilderwerk en biedt ondersteuning – bijvoorbeeld aan kozijnen. Bovendien kan rottend hout soms gevaarlijk zijn. Laat specialist Van Ballegooij dus snel je houtrot repareren!

Houtrot in het kort

Dat rottend hout weinig goeds belooft, kun je waarschijnlijk wel raden. Maar wat is houtrot nu precies? Kortgezegd: zacht en poreus hout, veroorzaakt door een hoog vochtpercentage. In sommige gevallen kun je houtrot herkennen aan een vervorming in de verf of een bruinzwarte kleur van het hout. Vaak zie je echter helemaal niets aan het hout, terwijl er toch reeds sprake is van verrotting.

Waarom houtrot laten repareren?

Misschien denk je dat houtrotreparatie een overbodige luxe is. Helaas is niets minder waar. Een aantal redenen waarom je houtrot moet repareren:

  • Kwaliteitsvermindering van het hout kan leiden tot veel problemen, zoals lekkages;
  • De constructie kan worden verzwakt. Wanneer bepaalde funderingen van je woning of bedrijfsgebouw gemaakt zijn van hout, kan houtrot het gehele pand in gevaar brengen;
  • Drastische waardevermindering van het pand in kwestie. Indien houtrot wordt geconstateerd, kan dit grote gevolgen hebben voor de waarde van een constructie.

Houtrotreparatie: Van Ballegooij helpt je graag!

Vraag je je af wat Van Ballegooij voor je kan betekenen op het gebied van houtrotreparatie? De voordelen op een rij:

  • Ervaren vakspecialisten;
  • Een zorgvuldige aanpak;
  • Een duurzaam resultaat.

Indien gewenst zorgen wij tevens voor een afwerking met degelijk schilderwerk, zodat kozijnen en andere onderdelen weer jaren meekunnen!

Meer weten?

Bezig met een gehele renovatie? Kijk dan eens of je houtrotreparatie wilt combineren met wandverzorging of stucwerk. Van Ballegooij verzorgt het totaalplaatje voor je.

De mogelijkheden op het gebied van houtrotreparatie bespreken of direct een afspraak maken? Neem vandaag nog contact op met Van Ballegooij!

contact

sectionheading

glaswerk overlay
kozijnen overlay
schilderwerk overlay
stucwerk overlay
timmerwerk overlay
wandverzorging overlay