Stiekem best wel trots

Als ondernemer ben ik nooit tevreden. Ik kijk altijd vooruit en zelden terug. Het moet voor mij altijd beter. Een acht moet een negen zijn. En het liefst een tien. Maar voor één keer kijk ik toch terug op bijna 25 jaar Van Ballegooij. En stiekem, zonder dat ik mezelf op de borst wil kloppen, ben ik dan best een beetje trots.

Op mijn veertiende begon ik al met schilderen. Ik werkte jarenlang voor een baas, maar ergens zat er een ondernemer in me. Bijna 25 jaar geleden besloot ik voor mezelf te beginnen. In mijn eentje, vanuit mijn huis in Heesch. Het was nooit mijn doel om ‘groot’ te worden, of succesvol te zijn. Ik had maar één doel: goed werk leveren en daarmee mensen blij maken.

Personeel

Dat lukte goed en er kwamen steeds meer klanten bij. Te veel voor mij alleen. Ik besloot al snel om iemand aan te nemen. Een spannende maar wel heel mooie stap. Als je dat eenmaal gedaan hebt, dan is het aannemen van een tweede persoon geen grote drempel meer. En een derde en alles wat daarna komt al helemaal niet.

Daar hoorde ook al snel een echt pand bij, in plaats van mijn eigen huis. We werken sindsdien vanuit een grote bedrijfshal in Heesch, waar we onder andere ook onze schaarliften opslaan. Zo werden we langzaam maar zeker het bedrijf dat we nu zijn.

Doorgroeien

Groot worden is nooit een doel geweest, maar ik ben wel blij dat wij zelfs in de crisis niet hoefden in te krimpen. Waar ik nog meer tevreden mee ben is dat er nauwelijks verloop aan personeel is. Sommige van mijn mensen zijn er al vanaf de beginjaren bij. Ook dat zegt iets. Blijkbaar is het leuk om voor dit bedrijf te werken. En blij personeel, daar doe je het als eigenaar van een bedrijf uiteindelijk ook voor. Bijkomend voordeel: voor klanten is het fijn dat ze veel vertrouwde gezichten zien.

Ik ben begonnen met dit bedrijf omdat ik schilderen leuk vind, maar door de jaren heen is de balans veel meer richting ondernemen doorgeslagen. Hoewel ik nog steeds graag een kwast of roller pak, is het ook een heel leuk proces om met een team verder te bouwen aan wat ik ooit ben begonnen.

Hetzelfde doel

We doen inmiddels met al die mensen veel meer dan schilderen alleen en we werken door het hele land. Heel anders dan toen het begon. Maar wat er niet is veranderd, is het doel. Het leveren van goed werk en het blij maken van klanten, dat is waarvoor we het nog steeds elke dag doen.

Patrick van Ballegooij


Tags

Schilderenbedrijfontwikkelingpersoneelgroeisuccesklanten