Schilderen en voetbal

Voetbal is ook voor mij de belangrijkste bijzaak in het leven. Het is een mooie sport waar ik graag naar kijk. Wat ik er extra mooi aan vind is dat het mensen bij elkaar brengt.

We zijn een trotse sponsor van HVCH, de plaatselijke voetbalclub in Heesch, waar mijn zoon, die nu bij NEC speelt, ooit lid was. De nieuwbouw van hun accommodatie, van kleedkamer tot kantine, is daar inmiddels in volle gang. Het geeft een goed gevoel dat wij daar met ons bedrijf een steentje aan kunnen bijdragen. Het resultaat wordt prachtig.

Sportverenigingen in kleinere dorpen hebben het niet altijd makkelijk, maar ik vind het belangrijk dat iedereen, jong en oud, kan sporten in verenigingsverband. En dat op een mooie accommodatie. Dat is bij HVCH, zeker na de verbouwing, absoluut het geval.

Seizoenkaart

Op een iets hoger niveau heb ik nog een andere liefde. Maar voor ik daarover vertel waarschuw ik onze klanten en relaties uit Rotterdam alvast om nu te stoppen met lezen.

Ik heb namelijk een seizoenkaart bij Ajax en ga met mijn zoon naar bijna alle thuiswedstrijden. Het blijft een prachtige beleving. Laatst raakte in na de wedstrijd, toen we een hapje gingen eten, in gesprek met mensen die vroegen waar wij vandaag kwamen. Toen ik zei dat we uit het oosten van Brabant kwamen kreeg ik de vraag waarom we dan niet voor PSV waren. Nadat ik dat had uitgelegd vertelden zij dat ze in Drachten, Friesland dus, wonen en voor elke wedstrijd meer dan anderhalf uur moeten rijden. Die liefde voor een club vind ik prachtig.

Paralellen

Het is eigenlijk hetzelfde als de liefde voor het schildersvak. Nu ik erover nadenk zitten er nog veel meer paralellen tussen een voetbalteam en bedrijf zoals dat van ons. Het gaat om samenwerken, om elkaar rugdekking geven, je eigen ego uitschakelen en het benutten van ieders talent. Zoals een voetballer het best tot zijn recht komt op een bepaalde positie in het veld, zo weet ik ook wie van onze mannen goed is in welk soort klussen.

Details

Oog voor detail is ook cruciaal bij beiden. Een voetbalwedstrijd kan worden beslist door een pass die nét wel of nét niet op de juiste snelheid wordt gegeven. Een schilderklus kan ook alleen slagen als je over elke kleinigheid goed nadenkt.

Scherp

En een voetbalteam is zo goed als zijn laatste wedstrijd. Dat zag je bij Ajax dit jaar. Onder leiding van trainer Marcel Keizer werd met 3-0 van PSV gewonnen, maar na de bekeruitschakeling tegen Twente kort daarna, was iedereen dat alweer vergeten en verloor Keizer zijn baan. Zo drastisch gaat het bij ons niet, maar ik vind het wel belangrijk dat we altijd schep zijn. Ook na tien goede klussen op rij is één minder goede klus voor mij geen optie.

Patrick van Ballegooij


Tags

voetbalsportschilderenHVCHHeeschAjax