Ruitschade door vuurwerk? Dit moet je doen

We naderen een nieuwe jaarwisseling. Een avond met oliebollen, champagne, goede voornemens en gezelligheid. Maar ook met vuurwerk en dus met het risico op kapotte ruiten of andere schade. En dan is er één ding dat je als eerste moet doen.

Jaarlijks gaat het op veel plekken mis. Vorig jaar was de totale schade in Nederland aan particuliere huizen en auto’s 13 miljoen euro. Daar komt de schade door gewond geraakte personen, maar ook aan bedrijfsgebouwen nog bij. Daarom zou ik tegen iedereen willen zeggen: kijk bij het afsteken van vuurwerk niet alleen of mensen of dieren op veilige afstand staan, maar ga ook niet te dicht bij een huis of gebouw staan.

Calamiteitennummer

Maar als het toch mis gaat dan is er één ding dat je meteen moet doen: ons calamiteitennummer voor ruit- en inbraakschade (06-53721333) bellen. Veel mensen kijken eerst of ze verzekerd zijn voordat ze gaan bellen. Ik kan ze gerust stellen: bijna iedereen is voor schade door vuurwerk verzekerd. En wij kunnen ook contact opnemen met je verzekering als je dat wilt.

Wacht niet

Je kunt ons calamiteitennummer 24 uur per dag en 7 dagen per week bereiken. Dus ook om bijvoorbeeld half één ’s nachts, net na de jaarwisseling. Ga een kapot raam niet op een onhandige manier afdekken. En wacht zeker niet tot de volgende ochtend. Want een gebroken, maar ook een gebarsten raam is onprettig en bovendien erg onveilig. Dat geldt voor particulieren, maar ook voor bedrijven, woningbouwcorporaties en VvE’s.

Als je ons direct belt ben je snel weer uit de problemen. We komen niet de volgende dag, maar diezelfde nacht en verhelpen het probleem op een adequate en klantvriendelijke manier.

Bloggen

Over de jaarwisseling en het nieuwe jaar gesproken: vanaf 2018 moment gaan we met grote regelmaat blogs op onze website plaatsen. Dit is de aftrap. De blogs gaan over de dingen die wij meemaken, over ons bedrijf en ons vakgebied, maar bevatten ook praktische tips waar jij als lezer iets aan kunt hebben. Als je een idee voor een onderwerp hebt of met een vraag zit waar je altijd al een antwoord op wilde hebben, dan horen wij dat graag.

Beste wensen

Ten slotte wil ik iedereen het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Maak er iets moois van. Hopelijk met een start zonder ruit- of andere schade. Maar als het onverhoopt toch mis gaat, dan weet je nu wat je moet doen.

Patrick van Ballegooij


Tags

ruitschadevuurwerkkapotraamruitglasschadeschadecalamiteitennummer
header