Stucen: wat is er allemaal mogelijk?

Eerder schreven we een blog over behangen, een klus die mensen vaak zelf doen. Bij stucen zul je veel sneller voor vakspecialisten kiezen. Onze stukadoors zijn dat. We leggen graag uit wat zij allemaal kunnen.

Onze stukadoors hebben een grondige opleiding gehad en bezitten jarenlange ervaring. Ze kunnen zo’n beetje elke wens in vervulling laten gaan.

Dat begint natuurlijk bij de basis: glad pleisterwerk. Dat klinkt makkelijker dan het is. Een glad gestucte muur of plafond is klaar is voor verdere afwerking. We kunnen een muur of plafond behangklaar en sausklaar maken en daarmee sluit het perfect aan bij twee andere activiteiten van ons bedrijf: behangen en schilderen. Je hebt daardoor dus maar één bedrijf als contactpunt.

Sierpleisterwerk

Daarnaast is er sierpleisterwerk. Fijn of grof, glans of mat en allerlei verschillende kleuren: het behoort allemaal tot de mogelijkheden. De meest bekende vorm van sierpleisterwerk is Spachtelputz. Je houdt ervan of je houdt er niet van, maar het is tijdloos en daarom nog steeds erg populair.

Ook kun je kiezen voor schuurwerk, waarbij we een bepaald motief op de muur of (in de meeste gevallen) op het plafond kunnen vegen. Als het opgedroogd is geeft dat een prachtig effect. Sauzen is niet meer nodig.

Sierlijsten

Wie sierlijsten, die je vaak ziet in oude grachtenpanden, ook zo mooi vindt, is bij ons ook aan het juiste adres. Uiteraard kunnen wij een plafond op zo’n manier stucen dat sierlijsten en ornamenten er goed op bevestigd kunnen worden. Maar we kunnen verschillende soorten lijsten er ook opsmeren.

Maar denk ook voor het herstellen van schade aan ons. En ook buitenstucwerk kunnen we voor onze rekening nemen. Je komt het in Nederland nog niet zo heel vaak tegen, maar het wint wel aan populariteit.

Er zijn veel mogelijkheden. Zie je door de bomen het bos niet meer? Ook dan helpen wij. We nemen de rol van adviseur op ons. We kunnen met onze ervaring antwoord geven op al je vragen over stucwerk. Wat past bij welke stijl? Wat zijn voor- en nadelen? Samen komen we tot een perfect plan.

Toch zelf doen?

Stucen is niet iets dat je zomaar even zelf doet. Maar als je dat toch wil doen, bereid je dan heel goed voor. Kies voor gips van goede kwaliteit, laat het gips dat je in het water doet telkens even bezinken en houdt bij het stucen zelf het tempo hoog.

Het risico dat het compleet mislukt is behoorlijk groot als je voor het eerst zelf gaat stucen. Als je dat risico niet wil nemen: kies dan voor een samenwerking met professionals.

Patrick van Ballegooij


Tags

stucensierlijstenpleisterwerkSpachtelputzschuurwerkherstellen
header