De hoogte in. Maar dan wel veilig

We stijgen met Van Ballegooij vaak en graag naar grote hoogtes. Letterlijk, bedoel ik dan. Want we schilderen veel hoge gebouwen. Dat moet natuurlijk wel veilig gebeuren.

Het is misschien een open deur, maar veiligheid is vreselijk belangrijk. Ik wil dat mijn mensen ’s avonds weer heelhuids thuiskomen, maar ook dat er met mijn klanten en andere omstanders niets gebeurd. Er kan veel misgaan als je niet goed nadenkt over veiligheid. Dus nemen we maatregelen: als we met hout werken, doen we handschoenen aan. En we ruimen alles goed op zodat klanten of een toevallige buurtbewoner die langsloopt zich niet kan verwonden aan iets dat wij achter hebben gelaten.

Steigers

Veiligheid is natuurlijk vooral belangrijk als je de hoogte in gaat. Vallen van hoogte is nog steeds een veel voorkomende reden voor arbeidsongeschiktheid. Wij doen zoveel we kunnen om dat te voorkomen. Het opbouwen van een steiger gebeurt heel nauwkeurig en wordt goed gecontroleerd. We werken met netten aan de achterkant van de steiger. Dat voorkomt de kans op vallen en zorgt er ook nog eens voor dat we er bij regen makkelijk een overkapping op kunnen bouwen zodat onze mensen droog staan en het niet glad wordt op de steiger.

Alles begint met een goede voorbereiding. Welk werk kan al op de grond al gedaan worden? Wat is de ondergrond? Wat zijn de precieze werkzaamheden? Daarna kiezen we welke manier van werken op hoogte daar het beste bij past.

Schaarliften

Want een steiger is niet de enige mogelijkheid die we hebben om de hoogte in te gaan. We hebben ook de beschikking over schaarliften. Er zijn niet veel schildersbedrijven die daarmee werken, maar voor ons biedt het veel voordelen. Ze staan stevig en ze hoeven niet opgebouwd te worden. Maar in sommige gevallen is een traditionele steiger, waar meerdere mensen op kunnen staan en waar je met verdiepingen kunt werken, de beste keuze. Het is fijn om de opties te hebben. En bij het kijken naar de beste optie, speelt het aspect veiligheid altijd een cruciale rol.

Patrick van Ballegooij


Tags

Hoogteschilderensteigerschaarliftveiligheidvallenhandschoenenveiligheidsmiddelen