Een bijzondere actie in Rotterdam

Een extra stap

Voor dit bedrijf werken veel geboren en getogen Brabanders. Maar ik ben niet één van hen. Dertien jaar lang woonde ik in Rotterdam en ik vond het dus ook erg leuk dat we daar een kleine drie jaar geleden met ons bedrijf een vestiging begonnen. En toen ontstond ook nog het idee van een prachtige actie.

De actie in Rotterdam typeert ons bedrijf en Patrick als eigenaar. Als we ergens mee beginnen dan pakken we het ook meteen goed aan. We besloten om de huizen langs te gaan met een welkomstpakketje met onder andere een kwast erin. Samen met Patrick, die Rotterdam helemaal nog niet kende, mocht ik dat gaan doen.

Twintigduizend kwasten

En niet alleen een middagje, maar meerdere dagen lang, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Ik heb nog nooit zoveel gelopen als die dagen. In totaal hebben we bijna twintigduizend kwasten uitgedeeld. In heel veel Rotterdamse wijken, maar ook in onder andere Dordrecht, Zoetermeer, Delft en Gouda.

De actie was natuurlijk bedoeld om naamsbekendheid op te bouwen in een voor ons nieuwe regio. Maar ook om te voelen wat er leeft en speelt. We hebben ook echt de tijd genomen om een praatje te maken, we hebben gelachen, we hebben tips gegeven en we hebben geluisterd. We kregen daardoor feeling met Rotterdam. Voor Patrick was het niet meer dan logisch om het zo aan te pakken, maar ik weet dat we daarin toch een uitzondering zijn.

Vakkennis

Het was een groot succes. Als bedrijf uit Brabant moesten we onszelf bewijzen, maar met de vakkennis van Patrick lukte dat uitstekend. We kregen erg positieve reacties. Bijna drie jaar later halen we nog steeds heel veel werk uit die actie. We zijn bijvoorbeeld de Heemraadsingel afgelopen, waar een hoop prijzige herenhuizen staan. Inmiddels hebben we zeker bij acht huizen in die straat grote klussen gedaan. En als iemand tevreden over ons is, gaat dat via mond-tot-reclame verder de straat door.

Een grappig detail is dat er in Rotterdam ook een Van Ballegooijsingel bestaat. Uiteraard stond die bovenaan ons lijstje om doorheen te lopen met onze pakketjes. En ook daar hebben we inmiddels al meerdere opdrachten gedaan.

Tekenend

Ik vind het tekenend voor de manier waarop wij werken. We zetten, in dit geval letterlijk, een extra stap, bereiden dingen goed voor, hechten waarde aan persoonlijk contact en laten ons vakmanschap altijd voor zich spreken. Of het nu in Brabant, Zuid-Holland of heel ergens anders is.

Gwendoline Roelofsen


Tags

RotterdamDordrechtZoetermeerDelftGoudanaamsbekendheidvakkennis
header